MARY STRAND – GOLDEN GIRL

Artiest info
Website
facebook
 

Het tien eigen nummers tellende album “Golden Girl” is de officiële debuutplaat van de Amerikaanse zangeres, songschrijfster en gitariste Mary Strand uit Minneapolis, Minnesota, een professionele advocate in het dagelijkse leven en daarnaast ook nog eens actief als romanschrijfster. De liefde is het centrale thema van alle liedjes op deze plaat waarin allerlei aspecten van die liefde worden bezongen: prille verliefdheid, nieuwe relaties, opduikende onenigheden en fatale breuken komen allemaal wel eens aan bod in de nummers die ze voor dit album heeft opgenomen.

Daarvoor heeft Mary Strand in de opnamestudio instrumentale bijstand gekregen van albumproducer en multi-instrumentalist Ryan Smith op gitaar, sitar, ukelele, mandoline, toetsen en percussie, bassist Mark Wade en drummer Jack Strand, Mary’s zoon. Voor de country-geïnspireerde ballad “I Don’t Want To Be Your Yesterday” kon ze op backing vocals rekenen van mede-componiste Sarah Morris, een folkzangeres en songschrijfster die ook afkomstig is uit Minneapolis, Minnesota en die in mei van dit jaar haar eigen soloplaat “Here’s To You” heeft uitgebracht.

Op de video’s kunt u kennismaken met het werk van Mary Strand via een live gebrachte vertolking van de song “Quarter To 10” en de officiële video van het nummer “Act As If” waarmee dit album wordt afgesloten. Mary vertelt dat ze aan het schrijven van de songs is begonnen in 2018 tijdens een ‘songwriting camp’ dat georganiseerd werd door haar muzikale held Rodney Crowell. Tijdens een tweede ‘camp’ door hem in stand geroepen kwam er een einde aan het schrijven van de nummers en daarna kon ze de studio intrekken om de liedjes op te nemen voor het album “Golden Girl”.

De poppy openingstrack “Alexa Please” lijkt zijn oorsprong te vinden in de ‘golden sixties’-periode en brengt ons meteen bij een stevige gitaarrocker in de ‘Blondie’-achtige song “Different Kind Of World”, net als de albumtiteltrack “Golden Girl”. Zeemzoet klinkt de catchy ballad “Kiss Me At Midnight” en het als iets van de meidengroep ‘The Go-Go’s’ klinkende “The Me I Need To Be” is volgens ons rijp genoeg om een radiohitje te worden. Opvallend is ongetwijfeld ook het volledig in het Spaans gezongen dansbare swingnummer “Acabé”. De enige kritiek die we op deze debuutplaat van Mary Strand zouden kunnen geven is de duurtijd van het album dat met zijn tien retrosongs amper goed is voor 28 minuten muziek, maar dat kan natuurlijk evenzogoed als muggenzifterij gezien worden.

(valsam)